Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J76a16n83a 84M35a60j38o45v48á

12. 10. 2019 15:01

Není třeba nic dodat. R^R^

0 0
možnosti

Přidávám se k pochvalným komentářům, karma.R^

0 0
možnosti

Napsala jste to skvěle. R^

4 0
možnosti
Foto

Naďo, pod tohle se podepíšuR^

4 0
možnosti
Foto

Za co se podepíšeš? Za jednu větu?

0 4
možnosti

Prominte mi, že zde pod tímto mým článkem dělám výjimku a jednotlivě s vámi milí komentující nebudu diskutovat, i když jsem moc ráda, že jste zde vyjádřili svůj názor. Domnívám se, že jsem všechno řekla ve svém článku.

Opravdu nemám co bych dodala, pane Herdo i pane Macku.

3 0
možnosti

Děkuji vám za vaše věcné a milé komentáře.

Neznám důvod proč má paní autorka blogu K.K. stálé puzení zkoumat český národ a něco mu stále vyčítat. Nevím k čemu jsou její nářky nad tím, jací jsme.Těžko ten naš národ vychová k obrazu svému, těžko ve mně vzbudí pocit nějakého studu nad svým národem, nebot já jsem na to,že k němu patřím docela hrdá. Můžu k němu mít připomínky asi jako matka ke svým dětem, nejsem nekritická, ale víc svými nářky paní autorka ve mně nevzbudí.

10 0
možnosti
Foto

Vážená paní Dubcová, chápu, že jste se nechala unést z důvodů, o nichž píšete. Přesto si myslím, že svoboda vycestovat může být málo. Někdy to může být jen jediný způsob, jak se zachránit v podmínkách, jež jsou nedůstojné za hranicí snesitelnosti. Myslím, že pravdu máte Vy i paní Kaltsogianni. Svoboda volného pohybu by měla být vnímána jako samozřejmost (nikoli podceňovaná), ale ne jako dar. Je to svoboda, kterou lidem nikdo nemůže dát, pokud jim ji před tím nikdo neuloupí nebo pokud si ji nenechají vzít. Pokud se tak stane, mohou si ji lidé někdy znovu dát. Pokud na to nemají dost vůle nebo sil, zůstanou třeba i za těmi dráty. Pravda je, že Čechoslováci se těmi projevy vůle po svobodě nijak zvláště nevyznačovali. A ti, kdo ano, jsou často posmíváni jako hlupáci, kteří měli počkat na Gorbačova a zbytečně se neangažovat. To jsou možná příčiny toho pocitu, že jsme byli mocnými tohoto světa tou svobodou obdarováni.

Existují země, kde lidem není bráněno vycestovat, ale ani jim nikdo nebrání sedět doma v podmínkách, které s demokracií nemají nic společného. Za určitých okolností může mít svoboda vycestovat význam jen jako možnost vzít nohy na ramena, dokud to jde. Této možnosti Čechoslováci využili po 2. válce dvakrát, aniž by se z toho radovali. Je to téma, které může vést snadno k nedorozumění.

2 1
možnosti

P67e53t13r 77B22u82r29i44a94n

30. 9. 2019 16:53

Přesto si myslím, že svoboda vycestovat může být málo...málo vůči čemu? A co třeba navrch k tomu i svoboda projevu? Za článek v opačném gardu s kritikou socialismu by paní Kaltsogianni skončila v kriminále i s celou rodinou. Takže věta, že svoboda vycestovat je málo, je jen vytržený chlup ze psa vydávaný za uloveného vlka. Ona totiž ta svoboda cestování přichází obvykle s celou demokracií, takže říct, že je to málo, je demagogie.

4 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
Foto

ale vždyť za Husáka se dalo jet do ciziny také

0 4
možnosti

P71e67t32r 89B35u30r24i28a11n

30. 9. 2019 16:48

Přesně tak. Třeba šupem do ruského gulagu.

6 0
možnosti

Nemáte se zač omlouvat. Její blogy jsou plné provokací /cíleně/, a pokud někdo nesouhlasí, tak začne vyhrožovat, že vás udá adminovi, pak začne obviňovat, že máte falešný profil, no a nakonec příspěvky maže. Zbabělé.Rv

5 0
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1189x
Ve vydavatelství Akcent mi vyšly 4 knížky: "Začíná to nudlemi a končí to kudlou v břiše", "Nepravidelný deník české rentiérky", "Jsem tu na kus řeči" a nejnovější "Hana Podolská ve víru dějin'

A pátá knížka "Láska v bačkorách" mi vyšla v nakladatelství "JaS"