Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

J73i84ř83í 78J51o80h68n

26. 9. 2019 11:03

V sekci blogů to má nedůtklivý bloger ještě jednodušší. Může zakázat diskusi. Upozornil jsem na to a už se můj dnešní blog také ocitl v Hydeparku

0 0
možnosti
Foto

taky dost dobře nechápu, proč je článek v Hyde Parku...

0 0
možnosti
Foto

Milá paní Dubcová, ono je to vždycky trochu složitější. Existují blogy, které už svým názvem či jménem autora nabudí značnou část čtenářů - většinou politické či společenské téma - k reakci. Pod blogem se strhne diskuse, kde do sebe buší obě strany - zeman-antizeman, babiš-antibabiš atd. Což není nic patologického, je to v pořádku.

Pak ovšem existuje určitý druh (většinou nepíše blogy), který má potřebu vstupovat do diskuse či blogu s naučenou mantrou o povahových vlastnostech autora. Většinou mu začnou kázat mravní poučky, sdělují mu, že píše blbosti, případně mu přejí nějaké zranění či přímo smrt. Jiné jej třeba přirovnají k masovým vrahům.

Pak jsou možné dvě další varianty - první je nechat po sobě stékat ten hnus pisatelů, nechat si nadávat od zjevných primitivů a dělat, že se Vás to netýká. Nebo - pokud to přesáhne jistou mez - vypálit stejnou razancí vůči těm, kteří se tak chovají. Což bývá ihned použito k dalším invektivám.

Od jisté doby se snažím úporně nereagovat na onu popsanou skupinu, jen občas - při překročení jisté meze - vyslovím svou představu o tomto pisateli s přáním, které máte v názvu Vašeho blogu. Tedy jde vždy o následnou reakci na útok. Je to však nesmírně unavující a dehonestující.

Možná začnu psát o krásách Dolomitů.

Pěkný den. A karma. R^

4 0
možnosti
ND

Pane doktore, byla jsem na blogu Lidovek asi od roku 2008, zažila jsem tam věci někdy tak děsivé, že jsem i plakala, sprosťárny, dehonestace, vulgaritu mazali admini až na základě prosby autora, což trvalo delší dobu takže už to nestálo za to, nebo se nedělo nic. Údajně to byla svoboda projevu. Lidovky si své novináře chránili, ale blogery vůbec.

Někdy jsem i brečela bezmocností a tak jsem je asi na dva roky opustila. Zase jsem se vrátila, vytrvala do jejich zrušení, i když se tam na mě nějaký ten troll zase pověsil. Už jsem to ale zvládala lépe.

To co zde probíhá je mnohdy taky k pláči, ale nedá se to srovnat.

Já jen k tomu, že jsem už něco zažila.

Je pravda, že moc článků i diskusí zde nečtu, tedy hlavně těch politických.

Díky za váš komentář a přeji vám, aby byli vaši diskutující slušnější.

3 0
možnosti
Foto

,,Malý dotaz". Článek byl stažen, či toliko ,,přemístěn"?

2 0
možnosti
Foto

Již jsem jej objevil. Je v HP;-)

1 0
možnosti
Foto

R^;-) Ovšem, až lapidárně - ,,marné volání". Jak na blogy, tak na tzv. diskuze pod nimi lze nahlížet různě. Již dávno jsem i ve svých článcích i toto ,,téma" různým způsobem zmínil, někdy obé až ,,specifikoval", např. i coby výkřiky do světlíku (viz. Hrabalovi ,,Ostře sledované vlaky"). A tzv. diskuze převážně za monology, často podobné i onomu výše mnou zmíněnému, křížené i s korespondenčním ,,člověče nezlob se";-)

0 0
možnosti
ND

Já se zde moc do napínavých diskusí nepletu, mám své oblibene autory a pak co mě zaujme. S velkou radostí čtu blogy humorné i zážitkové, ale někdy mi to nedá a ocitnu se pod sporným tématem...

1 0
možnosti
Foto

Občas taky valím oči jak někoho dokáže rozlítit jiný názor...Snad se dotyčným výlevem písmenek alespoň uleví ;-D

2 0
možnosti
Foto

I tak. Ale valit kvůli tomu bulvy netřeba.Ona peristaltika mozková u leckoho leccos vyprodukuje. Mnohdy se pak až tak výsledek neliší i od produktů peristaltiky i střevní, a to jak co puzení tvůrčího, tak i příspěvky diskuzní, takydiskutérů nevyjímaje;-)

1 0
možnosti
JG

R^ Smutné je, když diskutující posílá prudit jinam i sám velký administrátor, protože, jak píšete výstižně, nesnese jiný než pochvalný názor viz zde https://banga.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A190716_721070_blogidnes

0 0
možnosti
ND

Co na to říct? :-)

0 0
možnosti
JT

Autor diskusního příspěvku může za vypuštění jedovaté sliny, ale už nemůže za to, že někoho urazí jiný úhel pohledu. Někdy využívám příležitosti "mlčet", bývám občas "nedostupný", v tom případě většinou hromadně poděkuji v době, kdy jsem dostupný. Nebo se mi nechce vést dlouhé diskuse argumentů u nějakého příspěvku a tak většinou nereaguji. Jestli si mé "mlčení" dotyčný vyhodnotí jako mou aroganci (či neslušnost), či potvrzení svého postoje, už není můj problém. Většinou ale odpovím, příp. dám plus, mínusy nedávám. To se týká hlavně diskusí u mne, u jiných autorů se snažím moc "neexhibovat" a spíše chválit, tam, kde souzníme. Vám R^ za článek.

0 0
možnosti
ND

Mlcenim se vyjadřuje taky názor. Nejlépe to uplatnit tam, kde diskutující diskutuje k něčemu, co autor nejenže tak nemyslel, ale ani nenapsal :-)

0 0
možnosti
MK

Někteří blogeři ale neunesou jakýkoliv jiný názor než ten jejich, podle nich jen ten správný a prskají, až sliny lítají od obrazovky

Zdroj: https://dubcova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=729124

Pravda pravdoucí. Kdyby jen prskali/prskaly,ale oni/ony i diskutující urážejí. Zrovna před chvílí jsem jeden takový blog opustila.

1 0
možnosti
ND

Ano pud sebezáchovy velí prchat.:-)

0 0
možnosti
PK

Taky se řadím do druhé skupiny a souhlasím se zněním blogu, jen bych dodal, ti neúprosní blogaři a diskutéři držící se výhradně svých výroků se vyskytují na politickém a enviromentálním poli, daleko příznivější situace je v jiných tématech. R^

Co mě osobně mrzí, že stále více blogařů na tomto Webu neumožní diskusi.

0 0
možnosti
ND

Ano, pravda, ale je to jejich volba...

0 0
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1189x
Ve vydavatelství Akcent mi vyšly 4 knížky: "Začíná to nudlemi a končí to kudlou v břiše", "Nepravidelný deník české rentiérky", "Jsem tu na kus řeči" a nejnovější "Hana Podolská ve víru dějin'

A pátá knížka "Láska v bačkorách" mi vyšla v nakladatelství "JaS"