Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jestli jsem vas dobre pochopil, pani Dubcova, chcete po statu zarizeni pro ruzne obcanske sluzby. Uzasne. Socialisticke mysleni jeste se drzi v popredi mysleni obcanu CR.

0 0
možnosti

Pane Limo, co na ten váš komentář říct, já tak nějak nemám slov. Přeji vám dobrou noc. Je fajn, že jste si můj článek přečetl.

0 0
možnosti

Opravdu tomu moc nerozumíte. Ten návrh se týká povinného vytváření míst pro dvouleté děti ve školkách, tj. jako rodič máte NÁROK dát dvouleté dítě do školky a nějaká školka ho MUSÍ přijmout, resp. systém pro něj musí vytvořit místo. Ta povinnost je ale na straně státu, nikoli rodiče. Takže stát musí, rodič může.

Pokud jde o rodiče, tak pro ně zatím existuje pouze povinnost dát do školky pětileté dítě, tj. povinný jeden rok předškolní docházky. To je také ještě novinka, od září 2017. A této povinnosti se lze zbavit, vzdělávat dítě individuálně a chodit jednou za čtvrtletí na přezkoušení. Nároky na předškoláky nejsou velké, takže pro normální dítě jsou ta přezkoušení celkem formalita. Ostatně i povinnou školní docházku lze provádět formou individuálního vzdělávání, i když stát tento způsob komplikuje jak jen může, takže to už zdaleka není taková "brnkačka" jako jeden předškolní rok.

Já jsem osobně také pro co nejmenší zásahy státu do vzdělávání a pokud by to bylo na mě, tak bych např. povinný předškolní rok zrušil. Ale psát o povinnosti odkládat dvouleté děti do školky... to se na mě nezlobte, ale to je hrubé překroucení skutečnosti.

0 0
možnosti

Pane Dvořáku, myslím, že píší jasně, že odkládání se týká předškoláků a pro dvouleté je povinnost zajištění míst ve školkách. Rozlišují to, nic nezkreslují, stačí pozorně číst...

1 0
možnosti
Foto

Stýská se Vám, milá Naďo, po situaci z filmu Sexmise, kde jsou lidi po určitém věku odkládání do dožíváren? (Tco co tam bylo, bych domovem důchodců zcela jistě nenazval.)

0 0
možnosti

Martine, je to nadsázka, ale je pravda, že někteří opuštění lidé, kteří přestávají být soběstační nemají kam jít a platit si domácí péči z malé penze někteří nezvladaji

1 0
možnosti
Foto

odkládat děti nebo staré lidi do nějakých zařízení je sama o sobě špatná myšlenka-proč nezajistit život ženám, které chtějí o rodinu pečovat tak, aby to mohly dělat?8-o

0 0
možnosti

Určitě, ale je to složité...

0 0
možnosti
Foto

Myšlenka dvouletých dětí do mateřské školy je "pochabná".

Pokud vůbec, tak jen výjimečně a individuálně, po posouzení zralosti dítěte.

0 0
možnosti
Foto

Jen aby Vás nevzali za slovo.

1 0
možnosti

Tak krátký článek a 3 překlepy. A btw. proč na konci jednou "státu" tykáte a pak v další větě vykáte?

1 0
možnosti

Schválně, paní Kloučková, ale na ty překlepy se podívám, děkuji za upozornění, hezký den

0 0
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1189x
Ve vydavatelství Akcent mi vyšly 4 knížky: "Začíná to nudlemi a končí to kudlou v břiše", "Nepravidelný deník české rentiérky", "Jsem tu na kus řeči" a nejnovější "Hana Podolská ve víru dějin'

A pátá knížka "Láska v bačkorách" mi vyšla v nakladatelství "JaS"