Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ND

Nedělám že nechápu, já vím

0 1
možnosti
VH

Kulové, paní Dubcová, kulové. Jen to nechápete.

3 0
možnosti
VH

Úředník, který odsouhlasil přidělení dotace, který zkoumal splnění podmínek zkoumal přidělení dotace a splnění podmínek pro malý či střední podnik, kterým v tom okamžiku ČH (účelově!!) bylo.

Úředník, který se podílel na kontrole použití dotace kontroloval střední podnik (účelově vytvořený /možná/), takže správně při kontrole souhlasil

Úředník, neměl důvod zkoumat účelovost a příbuzenské vazby - účelovým jednáním se věc stala (resp. účelovost se projevila) až po zpětné fúzi s koncernem. Jen tak mimochodem: Paní Dubcová, můžete mně říct, jak si Vaše inteligentní hlavička představuje zkoumání účelových vazeb u anonymních akcií?

Kdo je víc vinen? Ten kdo to rozjel, nebo ten kdo to umožnil? Neví to, podle mého názoru, jen absolutně amorální člověk. V případě podvodu je samozřejmě nejvíce vinným autor, případně majitel profitu (zpravidla shodná/é osoba/y). A ještě jedna absurdita dotazu: je lhostejné, kdo je vinen víc, stíhán musí být i ten, koho svým dotazem chcete krýt.

5 1
možnosti
ND

Úředník je vždy povinen zkoumat vše

1 3
možnosti

Když si někdo u banky vezme úvěr a uvede nepravdivé údaje v žádosti, říká se tomu podvod - úvěrový. Normálně se za to zavírá, zvlášť když žadatel nesplácí. Úředník banky je z obliga.

U Babiše je to totéž, žádal o dotaci, uvedl nepravdivé údaje, je podvodník.

Už byste to ANOisti měli pochopit. Váš guru je grázl a podvodník. Navíc do podvodu zapletl celou rodinu a podřízené.

8 0
možnosti
ND

Paní Šulcová, banky mají úplně jiné podmínky a pan Babiš není můj guru ;-D;-D

0 2
možnosti
ND

Víte, jsem bývalý úředník a proto vím, že existují zákony, které jasně stanovují podmínky pro splnění zákonů...a na něm je, že kontroluje, zda jsou ty podmínky splněny...k čemu by jinak úředník byl, že?;-D;-D

1 2
možnosti
VH

Výše se Vám snažím vysvětlit, že kontrolované podmínky byly v době kontroly splněné. Je smutné, že nechápete podstatu podvodu.

Pro Vás, zkušenou úřednici tedy zákon. Jedná se o první odstavec §209, který svojí formulací definuje podvod: "Kdo sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán.......". Už víte, co je podvod?

Pro úplnost dodám, že příprava je trestná.

2 0
možnosti
MN

Ano, přesně tak, souhlasím.

0 0
možnosti
Foto

Takže na vině není ten, co podváděl, ale úředníci, kteří podvod neodhalili. Dobrá logika. :-P

7 0
možnosti
MN

Jak to zatraceně víte, že někdo podváděl, tedy konal nezákonně? Zatím žádný soud neproběhl ale tady v diskuzích je už některým všechno jasné. Kde se ve vás bere tolik nenávistné jistoty, že Babiš porušil zákon?

4 2
možnosti
LW

Úředník není policie. Ještě nedávno Babiš tvrdil, že neví komu Čapí hnízdo patřilo, mluvil o nějakých právnících, až pod tíhou důkazů přiznal, že šlo o rodinu. Nedělám si iluze, že ke stejnému lhaní docházelo při žádosti.

Až Vás někdy někdo podvede, bude to také Vaše chyba, že jste si nedopátrala všechny skutečnosti?

11 0
možnosti
VV

Úředník opravdu není policie.Uz jste s nejakym jednal a videl co a jak vsechno kontroluje? Jeste jste nemusel ta nen smej urad znovu a znovu, protoze vam chybela nejaka malickost?

0 0
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1189x
Ve vydavatelství Akcent mi vyšly 4 knížky: "Začíná to nudlemi a končí to kudlou v břiše", "Nepravidelný deník české rentiérky", "Jsem tu na kus řeči" a nejnovější "Hana Podolská ve víru dějin'

A pátá knížka "Láska v bačkorách" mi vyšla v nakladatelství "JaS"