Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J57a19n 25P20a71v15l66í82k

31. 10. 2017 20:07

Farmáři nemají sedět za jedním stolem s čuňaty, neboť pak už nelze rozeznat, kdo je farmářem a kdo čunětem. To je poselství, které by mělo být mementem pro strany, které mají cukání kolaborovat se stranou velmi nebezpečného Bureše.

0 0
možnosti
ND

Děkuji všem za solidní diskusi. Nemusíte se mnou souhlasit, ráda si přečtu vaše názory...

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JK

Mravné strany mají dost morálky nepodlehnout nemravovi a právě proto mají hlasy svých voličů. Absolutní neschopnost AB ke kompromisu, lhaní, nedodržování slova, podrazy a jeho obvinění nedává mravným stranám prostor k jednání, což je ve spojení s hradní zombie také hlavní účel.

4 1
možnosti
Foto

Tak teď jsem na liště ČT24 viděl info, že Petr Fiala považuje účast členů ODS ve vládě Andreje Babiše za absurdní. Z toho vyvozuji:

Babiš dal mladému Klausovi nabídku na ministra školství.

Václav Klaus ml. to velmi zvažuje a myslím, že i přes nátlak Fialy to vezme.

Fiala prostě není politikem do politiky. On je politikem pouze za katedrou.

3 1
možnosti
Foto

Mnozí, ba možná dokonce většina zde, si představují, že základním úkolem stran v povolebním vyjednávání je držet se předvolební rétoriky.

Není většího omylu. Předvolební rétorika, deklarace a předvolební sliby slouží k definování té které strany, aby si voliči mohli vybrat.

Jakmile ale nastane povolební situace (a tu nikdo nemohl do detailů předvídat), tak strany a jejich vůdci musí jednat ku prospěchu státu a samozřejmě i jich samých.

Naprosto čítankovým příkladem byla situace po volbách v roce 1998, kdy ČSSD pod vedením Miloše Zemana uhrála hvězdný výsledek 32,31% a ODS, která se pod vedením Václava Klause vzpamatovala z Havlova atentátu 27,74%.

Tak jasně, jako tehdy, ANO dnes nevyhrálo, ale zato má místo jednoho "kazimužika" (Unii Svobody s pouhými 8,6%) těch kazičů hry daleko více.

Václav Klaus tehdy akceptoval návrh Miloše Zemana na povolební uspořádání a udělal opravdu moc dobře, byť to "tatíčka Havla" velmi rozčertilo.

Politika je totiž o reálných věcech a nikoli o předvolebním žvanění.

4 2
možnosti

A taky je volebním cílem politiky zajistit funkční vládu a ne nevládu Osmi Trpaslíků V Opozici.

0 0
možnosti
ND

Pane Kopřivo, psala jsem některé strany, ne všechny, ANO jsem nevolila ani KSC. Nic neurčuji, ptám se a přemýšlím o tom. Vy jste si vybral útok...přeji hezké odpoledne

3 0
možnosti
VH

Vy si strany představujete jak? Jako povinné části Národní fronty (za což obdrží jakýsi vládní post)?? Co vyčítáte stranám, které plní volební slib, že do koalice s ANO nepůjsou? Snad jen to, že nectí volbu Vaši. Ale Vy jste je zřejmě nevolila.

3 3
možnosti
EH

Do vlády se nikdo nehrne, protože kdyby ti ministři chtěli makat jako ve firmě a ještě pod drábem Babišem, mohli se uplatnit v soukromém sektoru. ;-D

To taky vysvětluje, proč tam Babiš raději chce odborníka nestraníka než typického Homo Politicus. :-)

3 1
možnosti
Foto

V pořádku. Ať si to Babiš jako vítěz voleb vyřeší jak chce. Ale beze mě a mnou volených zástupců.

4 2
možnosti