Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Ty hodiny jsou sice příšerné, ale když spočítám náklady a práci, tak aby z toho hodinář vůbec něco měl stojí tolik co stojí a když si ještě připočítáte provoz daně a DPH. Nebo myslíte, že by je měl prodávat pro vaše krásné oči?

Za hrst rýže budou pracovat tak leda v Indonésii.

1 3
možnosti
ND

Docela jste mě paní Trnková rozesmála. Ty nákladd sčítejte se mnou, i když nemám cifry. Odpad z prkýnek neodbrně pokosovou pilou seříznuté. Papundekl a šroubky. Kousek skla, rafičky, papír s číslicemi a nejlevnější hodinový strojek a trochu opravdu trochu laku.

Dívala jste se v poslední době na ceny hodin? Omlouváte nekvalitní šancajk chudákem podnikatelem. ;-D

1 0
možnosti
KT

Já se zabývám výrobou dekoračních předmětů, mimo jiné i hodin, takže ty cifry znám a kalkulaci jsem schopna udělat celkem přesně. Že vás to rozesmálo svědčí o vaší naprosté neinformovanosti. Nevím kde pracujete, ale zadarmo jistě ne.

Prkýnka dnes nejsou nejlevnější a musí je nejdřív někdo vyfrézovat a poté obrousit. Dále nařezat a slepit, znovu vyfrézovat zadní osazení, natřít a nalakovat. Ciferník musí někdo zpracovat na počítači a vytisknout na tiskárně. Sklo také není zadarmo a někdo ho musí uříznout, strhnout hrany a vyčistit. Poté musíte mít zadní stěnu hodin a vyříznout tu. Strojek a rafičky běžně nakupuji ve velkoobchodě, takže vím kolik stojí. Poté ještě musíte výrobek zkompletovat, někam dopravit a ten někdo jej prodá ve svém obchodě, kde platí nájem, energie a prodavače. Ještě musíte započítat účetnictví a daně, do výroby ještě strojní a nástrojové zařízení.

Práci na těchto hodinách bych odhadla na hodinu a půl. Materiál cca 150,- až 200,- Kč práci 150,-/hod, když započítám daně a všechny odvody a amortizace strojů a nástrojů to máte bratru cca 400,- Kč a DPH a ostatní daně cca 100,- Kč. může to být o něco méně, ale pokud to není masová výroba spíše více.

Pokud práci nepočítáte do nákladů rádi vás zdarma zaměstnáme, doufám, že se pak budete smát naposled, tudíž nejlépe.

To, že jsou hodiny opravdu hnusné, to je sice stoprocentně pravda, ale když se vám nelíbí nemáte si je kupovat. Já osobně bych si je nekoupila ani kdybych byla slepá, nicméně tím se cena materiálu, ani hodnota práce nijak nesnižuje.

1 1
možnosti
ND

Paní Trnková, nechci se s vámi hádat, mně se krátkozrace viděno hodiny, tam kam jsem je chtěla, libily. Vám ne, dobře. Všechno jsem vysvětlila v článku.

0 0
možnosti
KT

Vzhled je věc názoru, ale ten však nebyl obsahem mého příspěvku. Mě více zajímá vaše finanční ohodnocení cizí práce.

Občas se s něčím takovým setkávám a vždy mě udivuje jak si každý své práce váží nadmíru, ale cizí smázne mávnutím ruky.

Nekvalitu řeším tím, že si tu podle mě nehodnotnou věc nekoupím, ale podivovat se nad tím že materiál, práce a zařízení něco stojí, mi připadá poněkud naivní, pokud to není zlý úmysl šíleného socialisty.

Nejlevnější hodiny stojí 199,- korun a vyrábějí se dříve v Číně dnes již v Indonésii za podmínek, za kterých by tady nikdo ani nezvedl ruku. Pak povzneseně mudruje nad cenami místních výrobků.

Že jste velkomyslně přešla podstatu a zabýváte se margináliemi, také o něčem svědčí.

Nekvalitu neobhajuji, ale pár prkýnek, sklíčko a kus papíru rozesmálo zase mě.

1 0
možnosti
ND

Paní Trnková, já jsem především pouhý zákazník. Co jsou náklady, tržby, marže, výnosy, dph.atd, byste se divíla, ale i přesto moc dobře znám. Snažíte se ze mě dělat prosťáčka. Ty hodiny jste neviděla in natura, já jsem je podle skutečnosti ohodnotila. Je to šancajk, prkýnka jsou opravdu z odpadu, možná vyřazené parkety. Máte pravdu, žejsem pitomá, že jsem si je pořádně neprohlédla a koupila je. V ostatním prostě pravdu nemáte. Howgh.

0 0
možnosti
DM

To přesto nijak neshazuje tvrzení že třetinu ceny tvoří výpalné státu

Jinak maturita řemeslníka je nemyslím nutností,nicméně asi by si zedník měl umět spočítat výměru obkladů,případně topenář nutný výkon přepočtem rozměru místností,elektrikář nadiomenzovat správně dráty a jejich délku atd,atd...

Dobré řemeslo není jen o rukách ale i o hlavě, ať chcete nebo ne i u manuální zejména pak té odbornější práce se musí přemýšlet a motyka prostě kvalitní řemeslnou práci neodvede....

1 0
možnosti
ND

a prosím, pane Matoušku, co brání, aby taková výuka probíhala v rámci učňovského školství?

0 0
možnosti
DM

ne každý muže být vysokoškolák,ne každý může mít maturitu,komu není shůry..

Učební obor býval ,nevím jak dnes s maturitou či bez,přičemž právě ten maturant si většinu přípravy ke své práci zvládl udělat sám,to bylo také smyslem,tzn nebylo třeba jednoho 

člověka  na práci a druhého na přípravu...

Nebrání tomu nic,jen prostě zavrhovat maturitu u učňovských oborů nic neřeší, ruce levé nespraví ani maturita ,stejně jako tupou hlavu nenapraví ruce ze zlata,přičemž dobrý řemeslník,hlavně specialista, potřebuje k tomu aby byl skutečně dobrý obojí.

1 0
možnosti
OG

Nedivte se, paní Naďo, když hodiny dnes místo hodinářů vyrábí výrobci dekoračních předmětů (např. paní Trnková). Jak to pak má s kvalitou vypadat? Dnes například vyrábí a instalují kuchyňské linky bývalí policisté, kteří vystudovali elektroprůmyslovku, obkladače dělají vyučení instalatéři s tříletou praxí u zedníka a podobně (vlastní zkušenosti). Což neznamená ale, že to třeba nedělají dobře! Je to vždycky o šikovnosti a snaze se naučit. Ale jsou opravdu šikovní všichni? Současný tržní systém a požadavek na flexibilitu pracovních sil přímo předpokládá, že se v případě potřeby přesunou ti policisté, dělající kuchyňské linky časem třeba k chovu zemědělských zvířat, nebo jindy k rehabilitačním masážím, nebo pak k obchodu se stavebninami. To je ten půvab dnešní doby. Ale zato si můžete koupit spoustu krásných dekoračních předmětů, nebo knížek autorů, kteří jsou ochotni si vydání svých výplodů zaplatit. A kdyby vám šly hodiny špatně, kupte si za třicet korun nový hodinový strojek se třemi ručičkami a vyměňte si ho! Sama. Nebudete přece platit  150,- korun za hodinu "odborné" práce, kterou zvládne i průměrně šikovný dvanáctiletý hoch.;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1189x
Ve vydavatelství Akcent mi vyšly 4 knížky: "Začíná to nudlemi a končí to kudlou v břiše", "Nepravidelný deník české rentiérky", "Jsem tu na kus řeči" a nejnovější "Hana Podolská ve víru dějin'

A pátá knížka "Láska v bačkorách" mi vyšla v nakladatelství "JaS"