Nekopejte do babiček

Babička je specifický pojem, tedy specifická osoba. V jedné osobě zahrnuje mladé děvče, maminku, pak děvče nemladé a nakonec je babičkou, potažmo prababičkou, což je babička na druhou.

Každá z těch úloh co na světě má je specifická, ale ta babičkovská je snad nejvíc.

Babička nevychovává, babička je vrba, naslouchající problémům svých dětí a vnoučat, za každou cenu neprotlačuje své návrhy řešení těch problémů, naslouchá a raduje se z úspěchu svých dětí i vnoučat, je trpělivá, nenápadně vede vnoučata k lásce k umění, a lidem, aniž by vnoučata zpozorovala, že jsou obohacována i bez tučného bankovního konta. Babička je takový medvěd, ke kterému se vnoučata přimknou a cítí se v bezpečí. Babička je plná lásky ke svým vnoučatům, až přes ní přepadává a tu se objevuje i to, že se ráda vychloubá. Inu i babičky mají nějaké ty mouchy.

Jakmile má některé z jejich vnoučat nějaký úspěch, ať to jsou samé jedničky, nebo roztomilé žvatlání při přednášení básničky, a hlavně později, kdy se jejich vnouče někde ukáže s úspěchy, či něco dokáže, nadme se tato osoba pýchou, jako by to byla její práce, její zásluha a hlásá to po světě. Inu, dříve to bylo ve městech jen pár ulic se sousedy, na malém městě či vesnici, kde se to dozvěděli všichni. Dnes v době internetu se sláva šíří všemi směry, jak tlak v kapalinách a plynech.

Babča na své zdi na Facebooku zdokumentuje událost, dodá fota a pak už se těší na obdiv svých přátel, či náhodných návštěvníků, když je její zeď veřejně přístupná. Pokud má vlídné a chápající přátele, tito se rádi s její radostí podělí, ale běda, když se dostaví závistivci, kteří mají nejraději cizí neštěstí, a to je vždy potěší, pak radost, která je nepotěší zdvihne stavidla jejich kanalizačních sítí a jedou, do babičky kopou.

Babička má na výběr. Buď si radost zkazit nenechá, ignoruje je, raduje se a zpívá, nebo propláče večer, jak jsou lidi zlí a snaží se se sprosťákem a závistivcem dokonce konverzovat, což je ještě horší, protože to právě ten nájezdník chtěl, aby se druhý trápil, či vztekal...

Jo, ještě jsem vám neřekla, že moje krásná vnučka, modelka se včera zúčastnila show v Salzburgu, kterou pořádal světový kadeřník Mario Krankl...

Ano, taky mám nějaké mouchy, jako třeba to chlubení :-)

Karolínka

 

Karolinka

 

Jo a ještě mám dvě skvělé vnučky, i z nich mám velkou radost, ale to až příště!

Autor: Naďa Dubcová | pátek 3.11.2017 11:37 | karma článku: 20,60 | přečteno: 814x
  • Další články autora

Naďa Dubcová

Nepamatuji se.. pamatuju...

10.11.2019 v 19:47 | Karma: 24,13

Naďa Dubcová

O smrti, o mé smrti

3.11.2019 v 10:10 | Karma: 20,92

Naďa Dubcová

Prej jako křísit dinosaura

1.11.2019 v 9:58 | Karma: 25,24

Naďa Dubcová

Jen na skok

23.10.2019 v 12:31 | Karma: 18,52