Jeden den ministra vnitra JUDr. Kovance

2. 08. 2015 16:23:13
Ministr vnitra JUDr. Kovanec mračil čelo. Právě dostal zprávu, že v utečeneckém táboře sépiáků vypukla vzpoura.

Ti milí, nadupaní mládím a ubozí utečenci z pekla své země Křupavý Krab se rozzlobili, že nemohou telefonovat svým nevěstám v Německu, za kterými prchají, protože jim naše bezpečnostní složky odebraly mobily a taky peníze, takže si nemohou v kantýně koupit ani smažený brouky. Mezi sépiáky tímto vypukla černá nemoc, která je velice nakažlivá a mezi naším obyvatelstvem je sice již dávno rozšířena, ale byla zároveň hojně pacifikována injekcemi v podobě sociálních dávek. Ano, každý sépiák je černej (viz hantýrka pražských žebráků a zlodějů – je černej, nemá peníze). cs-cz.facebook.com

Sépiáci prý ničí zařízení, házejí po sobě špagetami carbonara, které ještě ke všemu obsahují salmonelu, takže tímto smrtelně ohrožují služební a jiné psy, kteří jsouce hladoví se na jedovaté špagety vrhají. Několik sépiáků protestovalo, že místo zdravotních matrací mají jen obyčejné a vyházeli je z oken, což děsně dožralo starostku města, která matrace osobně nakoupila ze svého skromného platu, za přispění místních sluníčkářů.

Ministr vnitra JUDr. Kovanec si uvědomil, že byl nedávno požádán touto starostkou, aby vysvětlil sluníčkářům, že si opravdu nemohou vzít sépiáky domů a starat se o ně ze svých sociálních dávek, protože se musí postupovat podle našich zákonů, což by bylo v jejich rozporu, což tedy musí se vší rasantností sluníčkářům vysvětlit, neboť i ti se bouří a staví žebříky k oplocení tábora, volajíce – svobodu, svobodu, svobodu. Zmátli tímto místního nejstaršího občana, který začal plakat, že president Svoboda prý už nežije, že mu to říkali docela nedávno v zařízení, kde pobývá, jak je možné, že jej lidi volají.

Ministr vnitra JUDr. Kovanec si uvědomil, jak na jeho slovech bude záležet a usilovně začal hledat překladatele. Bylo štěstí, že byl právě přítomný tiskový mluvčí pana prezidenta, aby sdělil na čí straně pan president je a jelikož nesčetněkrát prokázal vysokou pohotovost a znalosti, poradil panu ministrovi vnitra JUDr. Kovancovi, aby nechal zavolat MUDr. Haléna, předáka pražských sluníčkářů, který zde jediný zbyl z ústavu pro cizí jazyky, neb ostatní jsou na celozávodní dovolené v Keni.

Jak řečeno, tak uděláno. MUDr. Halén se dostavil, poklonil se a řekl: “Ano, pane ministře vnitra, JUDr. Kovanče, budu překládat, ale jen za podmínky, že sépiákům vrátíte mobily a těžce našetřené peníze z otroctví jejich domova, aby si mohli dopřát brouky, čímž tak jedině vyléčíme černou nemoc. “

Ministr vnitra JUDr.Kovanec se zachmuřil, narovnal se do pozoru, pravou ruku si položil do míst na svém těle, kde tušil, že by mohlo být jeho srdce, a MUDr. Halénovi odpověděl: “Nikdy, nikdy se nezpronevěřím zákonům této země”, čímž dojal k slzám všechny přítomné, kteří se jali freneticky tleskat a hulákat, – sláva, sláva, sláva, třikrát sláva on je pašák a rázem tak postoupil v průzkumových žebříčcích oblíbenosti o několik špruslí nahoru.

A už to jedem švihem ke konci.

Ministr vnitra JUDr. Kovanec se dostavil k rozbouřenému táboru pro utečence, tam pronesl projev před kamerami všech přítomných TV, zdůraznil, jak je nutno dodržovat zákony a být pokorný, dal povel zásahovým jednotkám z Kolína, Čáslavi a Golčova Jeníkova, aby konali svoji povinnost, naposledy do kamery vyzval matky, aby svým synům daly do rukou čepice a řekli jim – “JDI a utlučte je čepicemi”, (koho, to už neřekl), nasedl do připraveného auta s černými skly a odjel spokojeně na vládu, kde ohlásil tiskovou konferenci za přítomnosti tiskového mluvčího hradu. Tento den považoval za zvláště zdařilý, protože ani nemusel vytahovat z kufru neprůstřelnou vestu.

A MUDr. Halén? Toho ušlapali sluníčkáři, jak uháněli do bezpečí před zásahovými jednotkami. Co bude dál, nikdo neví. Sépiáci si uklidili zpět své štrozoky, a rozházené špagety carbonara, ubalili si papirosku a přemýšleli, kde tak asi tesař nechal díru, kterou se příště protáhnou. Taky o tom, kdo bude nejvíc vhodný, zda žena, muž či dítě k vydání svého mobilu a jakékoliv finanční částky, co bude mít u sebe, jako dar a vyjádření dobré vůle k sépiákům, když je tito o vydání slušně požádají.

article_photo
(obrázek ze stránky http://www.wealthdaily.com/articles/the-power-of-media-a-libertarian-perspective/)

Autor: Naďa Dubcová | neděle 2.8.2015 16:23 | karma článku: 17.06 | přečteno: 789x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Kultura

Dita Jarošová

Uchazečky konkurzu na ředitelku /povídka/

Všechny tři postupně hledaly kongresovou místnost, až skoro bez toho "s", dveře měla čísla, která však v pozvánce nestála. A tak trochu zoufale korzují po chodbách bez informačních cedulí odchytávají všemožné i domnělé úředníky .

28.3.2024 v 9:45 | Karma článku: 6.57 | Přečteno: 197 | Diskuse

Dita Jarošová

Burešův Maelström ?

Všichni máme v paměti telefonní aplikaci Bez Andreje. Funguje dosud? Kupujete anebo využili jste ji někdy v minulosti? Už její pouhý výskyt nám v podstatě oznamuje, že bude přetěžké vyhnout se výrobkům právě z této stáje...

27.3.2024 v 9:50 | Karma článku: 11.28 | Přečteno: 309 | Diskuse

Richard Mandelík

Jeden podařený slavnostní koncert k roku české hudby

Koncert až na dvě zajímavé výjimky vokální a celý věnovaný památce české skladatelky Slávy Vorlové (1894—1973)), tudíž dnes užito jen její hudby a občas i textů.

25.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 45 | Diskuse

Ladislav Kolačkovský

Rytíři Sacher-Masochové v Praze, c. a k. úředníci a milostné vášně

Na Olšanských hřbitovech je hrobka rytířů Krticzků von Jaden. A tam odpočívá i vlastní sestra slavného Sachera-Masocha, díky němuž vzniklo slovo masochismus. Barbara von Sacher. O rodu rytířů Sacher-Masoch a Krticzků.

24.3.2024 v 19:47 | Karma článku: 17.84 | Přečteno: 345 | Diskuse

Pavel Král

Spravedlnost

Po přečtení tohoto příběhu bych mohl jen poznamenat, že spravedlnost je v Božích rukou. A tím by bylo celé téma vyčerpáno. Ale já bych rád spolu s vámi uvažoval o potřebě spravedlnosti v širších souvislostech. A k tomu bych rád...

24.3.2024 v 13:00 | Karma článku: 4.43 | Přečteno: 117 | Diskuse
Počet článků 119 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1175

Ve vydavatelství Akcent mi vyšly 4 knížky: "Začíná to nudlemi a končí to kudlou v břiše", "Nepravidelný deník české rentiérky", "Jsem tu na kus řeči" a nejnovější "Hana Podolská ve víru dějin'

A pátá knížka "Láska v bačkorách" mi vyšla v nakladatelství "JaS"

 

 

 

https://nada111.wordpress.com/

akeyo akeyo@seznam akeyo.cz

Licence Creative Commons
Dílo, jehož autorem je Naďa Dubcová, podléhá licenci Map

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...