Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OK

Pan Babiš je bohatý. To mi nevadí. Pan Babiš je vlastníkem obrovské spousty firem v této zemi. To mi taky nevadí. Dokonce dokážu mávnut rukou i nad jeho staršími, dnes již zapomenutými podnikatelskými aférami, naznačujícími, že asi úplně čistou hru nehrál.

Pan Babiš je ministrem financí. Je dost dobře možné, že má schopnosti toto ministerstvo relativně slušně řídit. Jenže tím, že se jeden z největších podnikatelů v zemi stane zároveň ministrem financí (a mimochodem ještě i majitelem vlivných médií), jde o tak gigantický střet zájmů, který nemá v dějinách naší země obdoby. Snad jen ta obrovitost umožňuje tolika lidem "nedohlédnout" a nevšimnout si, co to tu máme za problém, o kterém mimochodem mluví média, snad s výjimkou Ruska, Číny a KLDR, po celém světě.

11 3
možnosti
LS

Dobře jste začal, Ondřeji, ale velice špatně končil! Jak je správně v článku napsáno, vždy má někdo ze zákonů prospěch. Panu B. se prostě závidí a přitom jiní mají větší majetky, více těží z novel zákonů, jenže o tom se vůbec nemluví když je po ruce B.!

4 9
možnosti
JK

No a? Schwarzenberg je taky bohatý, jako bohatý do politiky vstoupil a vadí. Nejde o majetek. Jde o to, že pan Babiš byl zřejmě prachsprostý udavač, že majetkové převzetí jeho firmy byl tak trochu podvod a že v současnosti má  byznys postavený na dotační politice, kterou jako ministr financí silně ovlivňuje. Dřív loboval prostřednictvím kamaráda Grosse,toho pak hodil přes palubu stejně jako některé kamarády z ODS (s Kalusem byli vídáni pravidelně na tenisu) a šel do toho po vlastní ose. Věřím tomu, že během dvou volebních období co mu podpora vydrží dokáže tuhle zemi celkem slušně zplundrovat. Soc dem mu budou velmi pěkně sekundovat. Uvidíme. Chudák ten, kdo bude muset v budoucnu opět sociální výdaje snižovat. Takový člověk, který to dokáže zajistit a mít ještě popularitu zatím u nás není (Theacherová, Regan?)

16 2
možnosti
PK

P69a13v34e54l 59K52u38l83a

22. 5. 2015 14:23

Tak hlavně, že se naučil česky :-D

3 0
možnosti
SB

Mně je úplně jedno, zda je pan Babiš bohatý, či zda je žebrák.

Já jsem prostě proti pěstování rostlin na biopaliva, což je doména právě pana Babiše.

Považuji to za demagogii, podvod a okrádání daňových poplatníků.

Proto pana Babiše považuji za člověka, který sice po právní stránce je zcela čistý (to pěstování je naprosto v souladu s platnými zákony), ale který je v mých očích morálně hodně dole, protože slušný člověk se dívá nejen na právní stránku věci, nýbrž i na morální.

Pan Babiš je podle mého názoru nečestný a nemorální člověk. A vycházím nikoli z toho, do jak ohromné míry zbohatl, nýbrž z toho, na čem zbohatl.

Kdyby to měl za nějaký zlepšovák v oboru vysoké pece nebo za nějaký vynález v oboru akumulace vyrobené, avšak nikoli okamžitě spotřebované  elektrické energie, tak bych si ho naopak velice vážil a těch peněz bych mu přál ještě pětkrát více, než kolik jich má nyní.

11 3
možnosti
VN

Lepší pěstovat rostliny na biopaliva než nechat je ladem.

1 6
možnosti
RK

Nevim na cem ujizdite, ale chci taky ;)

2 0
možnosti
JL

Střet zájmů, střet zájmů, střet zájmů...

8 1
možnosti
LK

... a v jakém bodě pan Babiš zákon o střetu zájmů porušuje?

1 0
možnosti
VN

Pokud možno dříve než tu vypuknou napříčetné negativní reakce: já s Vámi do značné míry souhlasím :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1189x
Ve vydavatelství Akcent mi vyšly 4 knížky: "Začíná to nudlemi a končí to kudlou v břiše", "Nepravidelný deník české rentiérky", "Jsem tu na kus řeči" a nejnovější "Hana Podolská ve víru dějin'

A pátá knížka "Láska v bačkorách" mi vyšla v nakladatelství "JaS"