Masti na artrózu jsou účinné jako masti na zvětšování poprsí

Říkám já, podle svých zkušeností. Co mi doopravdy pomohlo, ale nevím na jak dlouho? Co způsobilo, že běhám... no skoro běhám jako laňka?

Vzpomínám na nádherné romány Artura Hailey. Byla jsem schopná je spolknout za noc a pak je číst pomaličku, polehoučku.   Jedním z nich byl i román, který jsem tutově četla pod jiným překladem, ale dnes našla pod tímto názvem: Účinný lék - román z farmaceutického prostředí.

Nejdražší léky v lékárnách jsou léky, které jsou nejpotřebnější, ne podle nákladů na ně, ale podle iluze, že pomohou. Je jich mnoho a každá farmaceutická firma ví o slabinách lidského těla a také o lidských slabinách, které se rekrutují ze slabin pro krásu.

Překročím velkou hromadu zaručených léků a dietních přípravků na zhubnutí, zkrášlovacích mastí, zejména na celulitidu, za kterou jsou výrobci mastí a mastiček velice vděční. Zázračné masti a léky na krásu zde byly od nepaměti a také od nepaměti jim hodně žen důvěřovalo, že z jejich vrásek, povadlých tváří a poprsí udělají zaručeně pevné a napjaté pokožky jako za mlada, ale jedině koho udělaly šťastnými, byly jejch výrobci a distributoři. Neodvážím se do zkrášlovacího průmyslu moc hovořit, jen tolik, že ženy, které se vrhají na mladistvý vzhled v pokročilém věku za pomocí chemických i invazivních prostředků, občas vypadají jako mutanti a jejich peníze se rozplynou v iluzích. Tak dobře, ne vždy, někdy je skvělé opravit přírodu, která se na ženě vyřádila opravdu zle. No, a někdy  i na muži, že, ale to už jsme u vyššího levelu, kde nastupuje pan doktor Měšťánek a jiní plastici (neplést si s Plastic People)

Tak jsem překročila a navážu na smutnou část stáří = bolesti, které jej provází dnem i nocí. Chytne-li se vás Artróza, poznáte, jak má taková mrcha tisíce tváří. Někdy podřimuje a jen tak dává o sobě vědět nenápadně, nebo se zamyslí a nedává o sobě vědět vůbec, aby zákeřně zaútočila ve dnech změn počasí, přepětí sil, nebo jen tak, že si vzpomene, že u nás bydlí. Klidně si zvětší kloub oteklinou, omezí jeho hybnost a dá nám to najevo bolestí, která volá po utišení, protože jinak  bychom umlátili nohu, či ruku o pelest, nebo si rovnou nějakou končetinu ulomili.  

A co tak postižený člověk udělá? No jasně, místo co by šel k doktorovi, vezme svůj osud do svých rukou, otevře své pécéčko a hledá na internetu všechno možné, od babských rad přes bylinkáře až k tzv. vedlejšímu doplňku stravy, či jak se ten zázračný farmaceutický průmysl jmenuje,  prostě něco na bolest té mrchy, co by mu zároveň nezruinovalo žaludek, imunitní systém, či nervový a jiný systém. A to je to pravé pole, ze kterého se sklízí nejvíc zlaťáků. 

Lékař ortoped mi navrhl jakési děsně drahé injekce do kolen. Ptala jsem se na jak dlouho je účinost. Byl to dobrý lékař, řekl mi pravdu, že někomu působí krátce, někomu pár měsíců a někomu vůbec.

Slovo o Artróze z mnoha slov lékaře,ze stránek: Je vhodné podporovat činnost jater bylinnými čaji či extrakty např. ostropestřec mariánský - silymarin. Dobré je také neloupané sezamové semínko, lněné semínko a čekanka (kávovina KARO). U bolestí kolenních kloubů podporujeme ledviny šetřící dietou (omezit konzumaci masa a soli) a podpořit jejich funkci ledvinovým čajem (přeslička, truskavec, celík zlatobýl, kopřiva) a příjmem čisté neperlivé vody 1,5 l denně. 

Lékař, ten nejracionálnější, mi doporučil artroskopii. A to já prosím doporučuji také. O bolavém koleni nic nevím, berle zahozeny, ale lámat je přes koleno jako v reklamě na lázně Píšťany jsem nebyla schopná, nejsem Eliška Pomořanská, abych lámala kov, jako ona meče.

A teď už jen - POHYB! POHYB! POHYB!

Nojo, no...

Pohyb, pohyb, pohyb...

 

Autor: Naďa Dubcová | čtvrtek 18.5.2017 13:47 | karma článku: 20,98 | přečteno: 1325x
  • Další články autora

Naďa Dubcová

Nepamatuji se.. pamatuju...

10.11.2019 v 19:47 | Karma: 24,13

Naďa Dubcová

O smrti, o mé smrti

3.11.2019 v 10:10 | Karma: 20,92

Naďa Dubcová

Prej jako křísit dinosaura

1.11.2019 v 9:58 | Karma: 25,24

Naďa Dubcová

Jen na skok

23.10.2019 v 12:31 | Karma: 18,52

Naďa Dubcová

Libuško ty to vidíš II

26.9.2019 v 15:44 | Karma: 17,71

Naďa Dubcová

Vítejte v Hyde parku

25.9.2019 v 18:59 | Karma: 10,77

Naďa Dubcová

Jděte prudit jinam

25.9.2019 v 10:56 | Karma: 18,32

Naďa Dubcová

Psychiatr do každé rodiny?

20.5.2019 v 18:31 | Karma: 15,24

Naďa Dubcová

Ještě k panu Kulínskému

22.9.2018 v 17:33 | Karma: 25,44

Naďa Dubcová

Vy, vy muži...

7.6.2018 v 10:37 | Karma: 26,19
  • Počet článků 119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1189x
Ve vydavatelství Akcent mi vyšly 4 knížky: "Začíná to nudlemi a končí to kudlou v břiše", "Nepravidelný deník české rentiérky", "Jsem tu na kus řeči" a nejnovější "Hana Podolská ve víru dějin'

A pátá knížka "Láska v bačkorách" mi vyšla v nakladatelství "JaS"